Vit skjorta och svart tavla

Basplagg för våren

Hur kommer vi att klä oss våren 2018? Vi kommer naturligtvis att se en del flippade plagg, men också en hel del basplagg.

Våren 2018 bjuder på mycket spännande, men idag tänkte jag skriva om basplaggen. De får nämligen sällan den uppmärksamhet de förtjänar. En del av dem har du kanske redan i garderoben hemma, och har du inte det så kan mellandagsreorna vara ett bra tillfälle att fynda. Här är mina tips på vad du ska leta efter, om du vill framstå som så tidlös som man bara kan göra om man har koll på trenderna.

  1. En vit skjorta eller två är aldrig fel, och i vår kommer de att vara hetare än på länge. Som du kan se här finns de i alla prisklasser, från Lindex till Acne (och ännu högre, naturligtvis).
  2. Bryt gärna av mot det vita med en färgglad stickad tröja, eller en färgstark kjol. Det finns många plagg av den här typen i affärerna just nu. Zara och Gina Tricot är två säkra kort.
  3. Och så ett klassiskt plagg som gör comeback: pyjamasen. Det svenska märket Nufferton, som hade en pop up-butik i Stockholm under julhandeln, har uppmärksammats även i internationella modetidningar. Alla deras plagg är dessutom unisex-modeller. Tidningen Café tipsade om dem före jul.
Scroll to top