botox

Botox – för rynkor och huvudvärk

Vad exakt är botox och hur kan det släta ut både rynkor och förbättra käksspänningar, samtidigt som även migrän kan lindras avsevärt av medlet?

Är du också sugen på att korrigera rynkor? Kanske arga rynkor i pannen, eller de där kråksparkarna kring ögonen? Eller har du onormalt svettiga handflator och armhålor. Oavsett vilket av ovan du vill korrigera är botox hos Laserspecialisten rätt väg att gå för både rynkor och svettproblem.

Detta är botox och fillers

Vårdguiden går det att läsa mer om vad botox faktiskt är och hur det fungerar på flera sätt. Visste du till exempel att det är ett nergift som sprutas in i huden och försvagar nervers påverkan på muskler? Det är det som gör att både veck och rynkor minskar och hudens slätas ut. Men det som krävs för att effekten ska hålla i sig är att botoxen fylls på med några månaders mellanrum, till exempel tillsammans med fillers. Fillers är följande:

Fillers innehåller hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen och det fyller ut veck och rynkor. Det sprutas in och fyller ut huden underifrån. Kroppen tar sedan hand om hyaluronsyran och den bryts stegvis ner och då minskar effekten. Därför behöver även fillerbehandling upprepas efter några månader – Vårdguiden

I en artikel i Expressen går det att läsa om hur Titti Schultz länge haft problem med svår huvudvärk. Men som av en händelse rekommenderade en vän botox och sedan hon provade nervgiftet har hon inte lidit av huvudvärk, smärtan är helt borta. Hon injicerade alltså botox i käkmusklerna för att få käkarna att slappna av, eftersom det var att hon bet ihop så hårt som gjorde att hon fick svår huvudvärk. Botox används även inom sjukvården för att bota kronisk migrän.

Mer om do’s and dont’s kring detta muskelavslappnande medel kan du läsa om här.

Scroll to top