Plastic syringe on black background.

Botox har olika användningsområden

För någon som lider av migrän, jobbiga svettningar eller känner att rynkorna börjar bli synliga, finns det idag möjlighet att få bukt med dessa problem. Genom en botoxbehandling kan dessa problem enkelt lindras och reduceras.

 Plastic syringe on black background.Botoxbehandlingar är något som blir mer och mer populärt varje dag. Det positiva med botox är alla olika användningsområden som medlet egentligen har. Botox kan användas både i medicinska och kosmetiska syften för att lindra olika besvär.I kosmetiska syften kan botox användas för att reducera rynkor och linjer. Detta görs med hjälp av att medlet injiceras i de områden där man vill minska rörelse (minska mimiska linjer och rynkor) och för att få området att slappna av. När området som injicerats blir avslappnat slätas huden ut och rynkor och linjer reduceras eller försvinner helt och hållet. Botox är idag mest känt för sina kosmetiska effekter men medlet används också i medicinska syften.

”Botox utvecklades från början som en medicinsk produkt och det var genom dess ”biverkningar” som det senare även blev en kosmetisk produkt.”

Botox medicinska användningsområden

Genom en botoxbehandling kan man lindra många olika besvär. Botox utvecklades från början som en medicinsk produkt och det var genom dess ”biverkningar” som det senare även blev en kosmetisk produkt. Till exempel användes botox för att bota migrän och andra sjukdomar med skakningar och olika ryckningar. Men efter att man insåg att det också gav en kosmetisk effekt till ansiktet så började medlet också att användas i kosmetisk syfte. Idag används botox även för att hjälpa människor som lider av hyperhidros (överdriven svettning) i armhålor, på fötter eller i handflator. Det kan också användas för någon som har problem med att ha för spända käkmuskler, med botoxen slappnar käken av och man slipper besvär som uppkommer av detta.

Scroll to top