Botox som behandling

Visste du att Botox kan användas till mer än bara för att hjälpa dig att bli av med rynkor och få fylligare hy? Botox kan nämligen användas till behandla olika åkommor såsom överdrivna svettningar, migrän eller till och med hjälpa någon att sluta gnissla tänderna.

I en artikel i Sveriges Radio skriver man om hur det blir allt vanligare att använda både Botox och olika fillers för att förändra i sitt utseende. Just Botox används främst mot rynkor, men kan även användas mot både svett och migrän i lindrande syfte. Vanligast är dock att man går och behandlar sig i skönhetssyfte för att ta bort den så kallade ”argrynkan” som sitter mittemellan ögonbrynen. Vad Botoxen gör är att den får musklerna att slappna av vilket gör att man inte kan rynka ihop så mycket, likaså kan man fylla ut rynkans djup med Botox. Allt beror dock på hur mycket av ämnet man väljer att spruta in, tar man mycket så huden blir väldigt slät förloras också mimiken i ansiktet då musklerna slappnar av och du förlorar möjligheten att använda dem. På liknande vi kan man därför även göra svettbehandling med Botox då ämnet också får svettkörtlarna att slappna av på samma sätt som musklerna, vilket alltså innebär att man svettas mindre eller inte alls. En som gjort en sådan behandling är Malin som i Expressen nu berättar om hur Botox som svettbehandling nu gjort henne svettfri och lindrat hennes åkomma hyperhidros, extrem svettning. Hon är inte heller ensam om att lida av denna, man brukar räkna hyperhidrosen som ett dolt handikapp hos över 100 000 svenskar, vilket är omkring 3 procent av befolkningen, och innebär att man svettas överdrivet mycket utan att det finna en egentlig anledning bakom svettandet, mer än att man har sjukdomen vill säga.

Även om hyperhidros är en av behandlingarna man kan använda Botox till så är det inte den enda utöver skönhetsbehandlingarna som Botox kan hjälpa mot. En som har fått erfara detta är medieprofilen Calle Schulman som just fått använda Botox som behandling för sitt problem.

Botox hjälper mot både svett & tandagnisslan

Medieprofilen Calle Schulman har sedan länge haft problem med att gnissla tänderna, och för Aftonbladet berättar han om hur han kunna köra 15 mil i sträck om han glömt sin bettskena för inför en övernattning. Men nu har han blivit kvitt problemet, och det med hjälp av Botox. Vad han gjort är att han låtit spruta in nervgiftet i sina käkmuskler för att de under natten ska bli, såsom han själv uttrycker det, ”mindre galna”. Genom att spruta in Botox så slappnar käkarna nu av och han slipper nattliga besvär med tandagnisslan.

Detta kan Botox hjälpa mot:

  • Rynkor
  • Migrän
  • Svett
  • Tandagnisslan
Scroll to top