soffa

Fynda, sy, organisera och klä om!

Visst är det härligt med trender? Men det kan bli kostsamt i längden också om du bara köper nytt och slänger något som egentligen är i gott skick. Tänk utanför boxen, ta fram nål och tråd och gör ditt hem personligt genom att klä om redan befintliga möbler istället för att köpa hela produkten. Eller hitta nya förvaringsplatser genom olika trick.

På https://baddsofflagret.com/baddsoffor/sangskap/ skulle du kunna klicka runt i timmar. De tillhandahåller smarta sängskåp och bäddsoffor så att du får mer utrymme för annat. Dessutom kan du hitta utställningsex för betydligt lägre pris. Om du redan har investerat i en bäddsoffa så kan det vara en idé att förnya den genom att klä om den.

soffaKombinera mode och funktionalitet i hemmet

Ofta tenderar mode att frångå funktionalitet, men i det framåtsträvande Skandinavien så har designers lyckats hitta ett mellanting så att balansen mellan mode och praktiska egenskaper faktiskt smälter samman rätt bra. Att få mycket plats på liten yta genomsyrar många av de inredningsföretags kollektioner och den idén hittar även hem hos de nordiska folken. När du sedan ska ut med det gamla och in med det nya så kan du bli ännu mer praktisk och sy om, klä om, laga och kombinera second hand med nyinköp. Nytänk är också något som är synonym med skandinavisk design. Nu kan du till och med hitta sjungande möbler med inbyggda högtalare. Läs mer i förgående länk.

 

”För evigt omtyckta och folkkära Ikea har tillsammans med det lite svåra och exklusiva Sonos arbetat med projektet sedan två år tillbaka, och från och med augusti i år kan man lägga vantarna på den prisbelönta serien som suddar ut gränserna mellan högtalare och möbler, eftersom högtalarna är just möbler.”

 

Klä om din soffa

Att klä om din soffa eller bäddsoffa är lättare än du tror. Du avlägsnar mönstret som redan finns i soffan, tar av det och klipper isär bitarna, och sedan syr du nytt, fäster du det med nubb alternativt häftar fast det. Välj helst enfärgat tyg om du inte har handlag för det då det riskerar att bli marginaler i mönstret och att rutor och ränder inte följer varandra i skarvarna. Fyll slutligen på med en massa kuddar där du kan sy dina egna kuddfodral också. Varför sluta när du har roligt..?

Om du inte vill ge dig på att klä om soffan i modetyger, pimpa den med detaljer, kuddar, filtar och annat kul.

 

 

Scroll to top