Ge din mörka hy riktig glow

Den som har mörk hy eller mörka hårstrån får ofta höra att en laserbehandling inte är att föredra, eftersom mörk hy kan få missfärgningar av en laserbehandling. Det här är en sanning men med modifikation: du bör vara uppmärksam på vilken klinik du väljer och vända dig till specialister som vet vad de gör.  

Skönhet är inte en mänsklig rättighet, men att få rätt hudvård som är anpassad till ens hudton, kvalitet och färg borde det i alla fall vara lag på. Här vill vi rekommendera Inskinity, som specialiserar sig på alla olika hudtyper. Har du mörk hy eller kanske mörka hårstrån du vill ta bort från din kropp, vänd dig till dem. De är proffs och bemöter alla efter deras egna förutsättningar och är vana vid att arbeta med olika nyanser och hudtyper.

Laserbehandling för mörk hy?

Det är sant att mörk hy kan missfärgas av en allt för intensiv laserbehandling, men är man en seriös hudterapeut känner man till detta och vet hur man ska anpassa behandlingen så att den passar just den hudtypen man ska bearbeta. Därför vill vi alltså slå ett slag för att inte tveka, man kan få riktig glow och släta ben och göra olika typer av skönhetsbehandlingar – så länge man vänder sig till en seriös klinik! Idag är marknaden väldigt dominerad av de vita idealen, men det börjar hända mycket och kliniker som anpassar sin vård efter dina förutsättningar gör stora framsteg idag. Så ja, du kan göra en laserbehandling om du har mörk hy – men den måste anpassas av en expert.

Andra skönhetstips

För dig som vill ha lite skönhetstips för mörk hy kan vi rekommendera Dimma Umeh som är en riktigt het influencer. Hon ger bland annat sina bästa läppstiftstips till mörkhyade och är en välkänd skönhetsdrottning och inspiratör! In och botanisera och tråna bland hennes tips. Här kan du också få tips på fina krämer som kommer ge din hy det där glowet du längtar efter. Precis som många idag konstaterar så är inte ett större utbud på mörka nyanser inom foundation vägen till ett jämlikt samhälle för svarta och vita, men det gör i alla fall att diskrimineringen inte är lika stor i butikerna.

Scroll to top