Hårtransplantation mot kvinnligt håravfall

Är du en av alla de kvinnor som lider av håravfall? Traditionellt brukar man nog tänka på en skallig man när man tänker på hårtunnhet och håravfall, men faktum är att det inte är ovanligt bland kvinnor heller. Det har blivit ett tabu som få kvinnor talar om. Det är bra att veta att det finns behandlingar att få, och de är mycket utvecklade och precisa, och dessutom permanenta. 

Lider du av håravfall? Då kan du vara lugn. Mycket har hänt på senaste tiden och hårtransplantationerna utvecklar nya tekniker hela tiden. Lifetime Clinic erbjuder många typer av permanenta behandlingar. Det är både hårborttagning, fettsugning och hårtransplantation. De använder sig av en teknik som är bättre än den lite föråldrade tekniken som innebar ärrbildningar. Deras teknik är betydligt mer säker och är dessutom permanent. Dit kan man vända sig med sina frågor och få konsultation, de är en av Sveriges ledande kliniker och är ett tryggt val.

Vad beror håravfall på?

Håravfall bland kvinnor är lite av ett tabu i vårt samhälle idag. Vi förknippar ofta håravfall med män, även om det är vanligt bland kvinnor också. Det finns olika orsaker till håravfall. Många kvinnor lider av stress och tappar då hår på grund av psykisk påfrestning. Då behöver man inte göra en hårtransplantation, eftersom hårsäckarna strax kommer återhämta sig, även om det brukar ta ett tag. Även faktorer som en osund livsstil påverkar kvaliteten på håret och hårsäckarna. Däremot är det bra att känna till att kronisk håravfall beror på genetiska faktorer, förhöjt testosteron och PCOS.

I en artikel i Aftonbladet uppmärksammas också det faktum att ett tunnare hårfäste används av många oseriösa aktörer som erbjuder olika typer av mediciner, schampoo och liknande för att det ska stimulera hårväxten. Man bör prata med en expert på området innan man ger sig på att försöka behandla med olika typer av mediciner själv. Man ska komma ihåg att håravfall är vanligt i befolkningen och lider du själv att ett hårfäste som sakta kryper uppåt kan du komma ihåg att du är långt ifrån ensam och att det finns mycket bra behandlingar.

Scroll to top