Inred snyggt och trendigt

Människan har inrett sina hem enligt olika trender sedan urminnes tider. Redan de gamla romarna gillade olika inredningstrender som till exempel särskilda färger eller egyptiska motiv, och det här har fortsatt in i våra dagar. Att ha ett vackert, kul, snyggt, elegant och trevligt hem gör det roligare och mer stimulerande att vistas där för alla i hushållet.

Oavsett om du vill göra en helrenovering av ditt hem eller bara dekorera om det litegrann finns det många vägar att gå. Du kan till exempel hitta fina inredningsdetaljer från Nolhaga Hem som textiler, krukor och prydnadssaker, vilka kommer att hjälpa dig att sätta pricken över i:et i dina olika rum. Handdukar i olika färger, ett snyggt påslakan eller vackra köksgardiner kan göra stor skillnad på hur ditt hem ser ut och hur väl du trivs i det.

Hemmet som arbetsplats

hemmakontorDet har nog aldrig varit så viktigt att trivas i sitt hem som år 2020, och stort fokus ligger på att kunna spendera extra många timmar i det. Fler än någonsin arbetar hemifrån, så hemmet är nu mer än bara en plats att fördriva fritiden på. Det här är på gott och ont. Fördelarna är exempelvis att människor slipper pendla och att smittorisken minskar. Nackdelarna är att arbetsstressen kommer in i hemmet och att det kan bli svårt att komma igång med arbetet. Experter rekommenderar att den som arbetar hemma etablerar ett bra schema och gärna bibehåller sina arbetsrutiner som att ta en fikapaus klockan tio, men nu via nätet istället.

En stor inredningstrend är därför att skapa ett snyggt arbetsutrymme som skiljer sig från resten av hemmet. Här betonas effektivitet snarare än avkoppling, och rent mentalt kan individen lättare skilja på arbete och fritid. Det kan handla om ett separat rum eller en hörna i köket så länge det är en plats enbart avsedd för arbete. Satsa på följande för att få en lämplig arbetsplats:

  • ett bra skrivbord
  • förvaring för dokument och pennor
  • neutral färgskala
  • en skärm eller draperi för att avskärma arbetsplatsen

Se också till att sitta ergonomiskt med en bra arbetsstol och rätt höjd på bordet. Det är också en god idé att ställa dig upp och sträcka på benen med jämna mellanrum, och försök ändra på din kroppsposition då och då.

Trender 2020

blåttInför 2020 förutspåddes ett antal trender som visat sig vara mer eller mindre realistiska. Att inreda hållbart och naturligt är till exempel något som är både snyggt och praktiskt. Trendfärgen blått har en lugnande effekt på människan. Att få in naturen i hemmet genom att välja material och kulörer som påminner om skog, vattendrag och ängar är särskilt inspirerande för den som bor i storstan.

Trender som slog snett

Trender som däremot kanske borde skippas år 2020 är de som uppmuntrade till att ha många fester och tillställningar hemma. Att bygga en bar eller drinkhörna kan eventuellt skjutas upp till framtiden, och att satsa på en enorm soffgrupp trots att hushållet endast består av en person är kanske ett senare projekt. Fokusera hellre på din egen personlighet och smak, och ge utrymme för din kreativitet med olika hobbyprojekt.

Scroll to top