shopping online

När du köper kläder

Om du vill vara miljövän och dessutom spara pengar ska du börja shoppa smartare – och billigare. Börja med att titta in rabatter och priser, välj sedan kvalitet framför kvantitet.

Många letar efter rabatter och erbjudanden på nätet länge, innan de slår till på ett köp. Men visste du att det finns de företag som inte har några rabattkoder alls, men som ändå har bra priser i sitt utbud av produkter att köpa? Till exempel är Fyndiqs policy om rabattkoder värt att läsa om du undrar över hur det kan vara så.

Shoppa smartare och mer klimatvänligt

I Svenska Dagbladet går det att läsa om hur världens konsumtion av textilier är illa för miljön. Dessutom fortsätter den att öka och de plagg vi köper använder vi allt kortare tid. Men det går att vända på trenden och shoppa smartare, köpa kvalitet och sedan använda kläderna en längre tid.

Fundera över vilka favoritplagg och -modeller du har. När du hittat din stil kan du göra mer medvetna investeringar. De miljövänligaste kläderna är de som faktiskt blir använda ofta – Expressen

Hyra kläder och köpa second hand

Andra sätt att omvandla sin stil eller garderob, utan att slösa bort alla pengar och slita på klimatet är att köpa begagnat – eller byta med vänner och bekanta. När du väljer att köpa second hand stödjer du inte bara den cirkulära ekonomin, du sparar dessutom pengar. Det finns även tjänster där du hyr kläder, och byter dem då och då. När kläderna har använts i en månad så hämtas de upp och du får nya levererade till din dörr. Att hyra finkläder som galastass är sen gammalt, men nu börjar det bli vanligare även för vardagliga plagg. Läs mer här på Sveriges Radio.

Scroll to top