Presenttips till svåra personligheter

Att leta presenter kan vara det roligaste som finns, eller det mest krävande som finns. Vissa personer är nämligen oerhört enkla att hitta gåvor till medan andra är stört omöjligt. Sedan har du de där som aldrig blir nöjda eller stirrar misstänksamt på din gåva redan innan den är öppnad. Hur hittar du rätt present till rätt person? Den frågan är klurig värre.

När du har dammsugit butikerna på stan, letat i alla e-handelssidor och till och med rotat runt på din egen vind för att se om det ligger någon avdankad grej i ett hörn som skulle kunna dammas av och slås in på nytt – ja då är det förståeligt att du bara vill dra något gammalt över dig och dra ett streck över alltihop. Men misströsta inte för det finns massor av roliga presenter att hitta, kanske bara som en plojgrej eller med allvarsamhet bakom. Det är ju tanken som räknas, eller hur?

present och grälPresenter till missnöjda tråkmånsar

Har du en sur-tant i din släkt eller i din bekantskapskrets som alltid drar på munnen med bister uppsyn när han eller hon får en present? Eller kanske rent av en knäppis som ringer polisen på grund av ilska för dåliga julklappar? Jo, det finns! Då är du inte ensam, men istället för att våndas varje gång det lackar mot jul eller vederbörandes födelsedag, så kan du dels gardera dig genom att försäkra dig om en lång och generös bytesrätt, och dels ge bort en helt unik gåva i sitt slag. Istället för att ge bort en fysisk gåva, så satsa på att ge bort en upplevelse eller en välgörenhetspresent till någon organisation du vet att personen har ett brinnande hjärta för. Eller varför inte en trisslott? I värsta fall kan du leka retsticka och ge bort en helt galen pryl, bara för att göra en markering…

Ge bort mat och godsaker

Ett säkert kort för att inte råka ut för sura miner av presentmottagare är att ge bort hembakta kakor, godis eller marmelad och dylikt. Ge bort mat eller delikatesser som du vet att personen i fråga gillar och satsa lite extra på inpackningen och dekorationen. Om personen fortfarande sneglar skeptiskt på emballaget så kan du ju alltid äta upp godiset eller maten själv!

Scroll to top