Pryd hemmet med rätt gardiner och andra detaljer

Tycker du om förnyelse i hemmet och att inreda efter säsong? Då är det lätt och smidigt att börja med gardiner. Fönstren är den främsta ljuskällan i ett hem och gardinerna sätter lite extra färg på den ljuskällan. Genom att följa trenderna inom inredning överlag håller du dig inte bara uppdaterad; du får lite rolig omväxling i ditt hem också.

 När ljuset återvänder någon gång på vårkanten är det troligt att du vill byta ut både gardiner och kuddar till ljusare och mer pastelliga färger. När mörkret senare kommer tillbaka så kan det vara mysigare med varma höstfärger som ger ett murrigt men gosigt intryck. På nätet kan du hitta otaliga gardintrender med de senaste färgerna och mönstren. Klicka dig t.ex. in på https://www.rosahuset.com/kategori/Gardiner och botanisera hej vilt.

gardiner och blommor för inredningSäsongsinredning efter smak

Visst kan du följa trenderna slaviskt om du så vill, men i grund och botten är det också din smak som avgör. Inom trender brukar det finnas många kontraster som en motreaktion till den andra trenden. Med andra ord brukar det finns något som faller de flesta i smaken. Just nu är naturligt och rustikt en het trend och även en del retro-känslor. Den futuristiska andan genomsyras också en del i dagens trendspråk och skapar nya slags tyger och material att hänga upp i fönstren.

Det är vanligt att använda tunnare och skirare tyger till sommaren som släpper in ljus och luft. Vintern bäddar istället för varmare tyger som håller värmen.

Du kan också prova på att sy dina egna gardiner genom att fynda i tygaffärer och tyghörnor i butikerna. Kanske ta något gammalt tyg du har i lådorna hemma och klipp till. Vintage och återanvändning är, även det, en stor trend till dagens konsumtionshets, så våga sticka ut!

Blommor – ett mycket simpelt trick att inreda efter säsong

Om du tycker det är både slöseri med pengar och tid att inreda nytt efter varje säsong, så finns det ett busenkelt trick att ta till. Det heter ”blommor” och det finns inget smartare sätt att förnya ett rum som med blommor och blad. Blommor är alltid säsongsbetonade och finns i de sorter beroende på om det är vinter, vår, sommar eller höst. Ta en titt i din blomsterhandel så har du halva din inredning gjord på stubben.

loppis möblerMöblera om ditt hem

Världens bästa gratistrick för att ge intryck av ett nytt hem är att möblera om. Kanske kan du ta sovrumsgardinerna och hänga upp dem i vardagsrummet, eller ta den tunna sommarpläden och sy om till en gardin eller ett överkast tillsammans med andra tygbitar. Ommöblering kostar ingenting, bara lite armstyrka.

Gå även upp på vinden eller ner i källaren och se vad som finns där. Kanske ligger där några bortglömda lampor, gardiner eller vaser som är stekheta och på modet igen. Du kanske inte vet om det, men möjligtvis har du en egen liten loppismarknad och kuriosa någonstans i ett hörn. Utnyttja det och varva gammalt och nytt för att behålla själen samtidigt som du saftar på med ny energi.

 

Scroll to top