Serum: mirakelmedel för hyn

Har du hört talas om att serum ska vara bra för hyn? Då är du inte ensam – det är nämligen det allra vanligaste rådet du får av experterna numera: att du ska införskaffa dig ett bra serum, men vad innebär det? Välj ett med mirakelmedlet Hyaluronsyra.

Du som drömmer om en slät hy gör rätt i att testa på en populär behandling med Hyaluronsyra, men vill eller kan du inte lägga pengar på en sådan behandling så finns en genväg – att använda serumprodukter med Hyaluronsyran i! Det bästa tipset är att välja ett serum, och anledningen till varför just serum är ett så bra val är för att det går djupare in i hyn än vad andra hudprodukter gör och för att denna kan kombineras med flera olika krämer, oberoende av varumärket i princip. Självklart bör man känna till att ett serum i ett visst märke passar bättre med en hudkräm från samma varumärke, men det behöver inte vara från samma om man inte gärna vill.

”Serum har en större mängd aktiva ingredienser än vanliga krämer som kan ha 70 procent utfyllnadsämnen som vatten, och 30 procent aktiva ingredienser. Serumkonsistensen består av mindre molekyler vilket gör att de aktiva ingredienserna tränger ner djupare i huden. En mogen hy mår bra av ett regelbundet användande medan en yngre hy kan använda serum när huden behöver extra mycket reparation, till exempel efter sol- och skidsemestrar.” läs mer.

Enkelt att använda serum

Varför serum är bra finns det flera anledningar till, men en som lockar de flesta till att välja just den typen av udvårdsprodukter är enkla att använda. Dels för att det går fort att massera in i hyn och serumet absorberas fort av ens hy så att man kan fortsätta sin övriga skönhetsrutin, och dels för att det blir billigare i längden för du behöver bara en droppe eller två och det behövs faktiskt inte flera produkter – kan du bara använda en enda produkt så är det ett serum med den hudutslätande ingrediensen Hyaluronsyra i som rekommenderas!

Så här applicerar du serum i 2 steg:

  1. Ta en till två droppar serum på fingrarna och smörj in i nytvättat ansikte med cirkulerande rörelser, låt torka. Detta kan göras på både morgon och kväll eller antingen eller.
  2. Seg två är valfritt, men rekommenderas för ett extra bra resultat, och det är att smörja in hyn med en fuktboostande hudkräm såsom en vanlig natt- eller dagkräm.
Scroll to top