Stödstrumpan – den tighta trenden

Fler och fler blir frälsta. Nu ser man kompressionsstrumpor och kompressionskläder på nästan alla joggande kroppar i stan. Nu när det dessutom finns snygga svenskdesignade stödstrumpor ute på marknaden är det ännu svårare att säga nej. Dessutom hjälper de inte bara de som springer och tränar, utan även oss soffpotatisar. Stödstrumpor hjälper nämligen kroppen att må bättre på stillasittande jobb också!

Det kompressionsstrumpor (stödstrumpor i folkmun) är till för är att underlätta blodflödet till och från hjärtat. Många upplever att de kan springa och hoppa fortare och bättre när de har kompressionstrumporna på under träningen, de känner sig lättare och smidigare med kompressionskläder på. Det kompressionsstrumporna gör är framför allt att de underlättar för återhämtningen. På funqwear.se säljer de både kompressionsstrumpor för träning men också för vardag, jobb och fest. Det bästa av allt är att de satsat på att få till en snygg design på dem, så det finns massa snygga att välja bland!

Släta ben med stödstrumpor

Kanske är inte Kalle Moraeus den största stilikonen i Sverige, men han använde dem i alla fall på rätt sätt. Du har väl sett de virala bilderna när han går omkring i sina stödstrumpor i hans tävling i Biggest Loser VIP för att underlätta sin träning och återhämtning? Men favorittipset är ju faktiskt att stödstrumpan hjälper till att få släta ben. Strimmiga ben, ådernät och åderbråck är alla exempel på saker som man kan motverka med stödstrumpan, i expressen.se kan du läsa mer om det.

I dinhälsa.se skriver man att kompressionstights minskar muskelvibrationerna i musklerna. Om du tränar kan det alltså bidra till en stadigare och stabilare känsla när du springer, vilket gör att du kan öka effektiviteten. Även för den som har ett jobb där man står eller går mycket kan stödstrumporna bidra till att benen och fötterna inte svullnar upp och kan ge dig känslan av att du kan slappna av lättare när du kommer hem.

Stödstrumpor och stödstrumpbyxor kan även passa till festen, eftersom de underlättar för återhämtningen dagen efter om du inte har haft de mest bekväma och fotriktiga skorna på dig under kvällen!

Scroll to top