Trendiga halsband vintern 2020

Nu är det dags att investera i hösten och vinterns smycken och accessoarer. I höst kan du se fram emot maximerade och lyxigs smycken som fungerar både i Zoom-mötet och när du äntligen kan träffa dina vänner och kollegor i verkligheten igen. Stora halsband och örhängen i ädla material är starka trender och väljer du rätt kommer du kunna använda dina smycken i flera säsonger framöver utan att de känns daterade.

Välj klassiska material

Det är inte konstigt att du längtar efter lite mer glamour i höst. Därför är det läge att kasta ett extra öga på halsband i ädla metaller och gärna med diamanter eller andra ädelstenar. Titta till exempel på Efva Attlings utbud av halsband där det finns många tidlösa modeller i guld och silver som passar perfekt i höst och vinter. Välj smycken som du tror kan använda länge framför trendiga men ohållbara smycken i oäkta material. På det här sättet minskar du belastningen på miljön samtidigt som du bygger en kapselgarderob med plagg och accessoarer som sällan behöver bytas ut.

Öka modegraden med statement-halsband

Halsbandet är ett av de första smycken som människan bar.

– Under lång tid tjänade halsbanden främst som ett fäste för amuletter som skulle skydda bäraren eller bärarinnan mot faror och ondska, skriver Magdalena Ribbing i Dagens Nyheter.

Men nuförtiden har halsbanden förstås mer en dekorativ funktion. Och om du bara ska köpa ett enda smycke i höst så ska det vara ett halsband! Om du är modig kan ett riktigt statement-halsband med skulptural form, gärna i guld, vara ett bra alternativ som lyfter vilken outfit som helst. Men tänk på att välja smycken som verkligen är du och som du verkligen kommer att älska – oberoende av säsong.

Scroll to top