Vill du ha tjockare och mer fylligt hår?

Tunt hår eller håravfall kan göra att många önskar en tjockare och mer fyllig kalufs. Vanliga orsaker kan vara ålder, ärftligt håravfall som ofta påverkar män, samt sjukdomar som alopecia areata som orsakar fläckvis håravfall. Att tappa hår kan vara jobbigt och till och med traumatiserande för många då det inte är ovanligt att det orsakar dåligt självförtroende. Dock går det att få hjälp!

Det finns många fördelar till varför du som önskar att göra en hårtransplantation borde gå in på https://www.85kliniken.se/hartransplantation/. Du kan där få god information om behandlingen, vad den innebär samt hur den går till, innan du bokar in en behandling till dig själv. Det bästa är även att du hos kliniken kan få en gratis konsultation där du får veta mer om behandlingsmetoder samt få svar på alla de frågor som du har angående hårtransplantation. De kan även berätta mer om de olika metoderna för hårtransplantation, FUE och FUT, samt varför det föregående är ett bättre alternativ. 

Hårtransplantation vs huskurer

Det finns ett antal huskurer och kosttillskott som ska ha förmågan att ge tjockare hår, fylligare hår samt motverka håravfall. När det kommer till kosttillskott har biotin, zink och kisel bra effekter mot håravfall. Kisel bidrar till att kollagen bildas, biotin bidrar till starkare hår och kombinerad med zink kan hårväxten påverkas positivt. Håravfall hos kvinnor kan ofta vara till följd av järnbrist, att få i sig järn i kombination med C-vitamin kan därför vara viktigt. Får du inte i dig tillräckligt av detta i maten så kan kosttillskott vara en huskur att testa på, alternativt att lägga om kosten. Skulle inget av det här fungera för dig så är en hårtransplantation kanske den bättre lösningen för dig som är less eller påverkas negativt av håravfall och tunt hår. Gå in och läs på mer om hårtransplantation.

Scroll to top